Blog

5 moduri prin care poți reduce consumul de combustibil!

În general, în bugetul managerilor de flote auto combustibilul ocupă prima poziție. Asta înseamnă că există această provocare constantă de a găsi noi metode de reducere a costurilor cu benzină/motorină. Voi v-ați gândit la acest aspect, aveți o strategie pe care o urmați? Dacă nu, vă invităm să descoperiți în continuare cinci tehnici recomandate de cei mai buni manageri de flote auto, care te vor ajuta să economisești bani și combustibil. Dacă da, vă invităm să împărtășiți cu noi metodele pe care le-ați aplicat.

1. Organizarea mai bună a traseului
Îmbunătățirea rutei este una dintre tehnicile fundamentale care te vor ajuta să reduci consumul de combustibil. Îți recomandăm o analiză a traseelor parcurse până acum și o verificare atentă a km parcurși, timp și combustibil consumat. Poate că distanța cea mai scurtă nu este cea mai bună variantă, mai ales dacă luăm în considerare traficul intens, drumurile în construcții sau orice alt motiv care crește timpul în trafic. Optimizarea traseului poate fi foarte utilă pentru că în acest fel pot fi identificate noi oportunități, se pot realoca mașini mai mici care să facă acel drum și care pot consuma mai puțin.

dimensiunea-rulotei

2. Comportamentul șoferului
Majoritatea managerilor de flote știu că obiceiurile șoferilor pot avea un impact semnificativ asupra consumului de combustibil. De exemplu, comportamentele agresive de conducere - cum ar fi accelerarea rapidă și frânarea puternică - pot reduce kilometrajul de combustibil cu până la 33% la viteza autostrăzii și cu 5% în jurul orașului, potrivit Departamentului de Energie al FuelEconomy.gov. Sistemele telematice care utilizează urmărirea GPS-ului pot reduce traficul agresiv și pot promova comportamente de conducere mai economice. Urmărirea GPS face ca aceste date de conducere în timp real să fie disponibile managerilor de flotă și, de obicei, permit managerilor să primească notificări atunci când apar comportamente agresive de conducere.

vechime-rulota

3. Vehiculul potrivit la omul potrivit
Să-i oferi șoferului mașina potrivită cu transportul potrivit, este o altă metodă bună de reducere a combustibilului. Să știi când să fii moderat și să nu încarci mașina/șoferul cu marfă prea multă. Dacă mașina are o încărcătură chiar și cu 100 kg mai puțin, acest lucru poate reduce 1% din consumul de combustibil, conform FuelEconomy.gov.

dotari-rulota

4. Reducerea timpului de așteptare
Așteptarea cu motorul pornit este o cauză frecventă a consumului excesiv de combustibil. Fie că se încălzește mașina într-o dimineață rece sau motorul rămâne pornit pentru 10 -15 minute în timp ce șoferul livrează sau se ocupă de anumite acte, timpul trece, consumul de combustibil crește. În această situație, există anumite dispozitive care pot fi setate să oprească motorul dacă șoferul staționează pentru o perioadă mai lungă de timp.

consum-rulota

5. Schimbarea tipului de carburant
Poate că v-ați gândit deja să treceți de la benzină la gaz sau la mașini electrice. Adevărul este că aceste tipuri de combustibil alternativ sunt mult mai eficiente decât combustibilul tradițional. Alegere vă poate aduce mai multe beneficii, inclusiv ajutor din partea statului pentru achiziționarea mașinilor electrice, îmbunătățirea imaginii publice a flotei datorită consumului redus de combustibil și reducerea gradului de poluare.
Tehnologia, GPS, carduri de combustibil, schimbarea comportamentului sau a tipului de combustibil sunt o parte dintre instrumentele pe care managerii de flote auto le pot utiliza pentru a controla cheltuielile de combustibil ale flotelor. Însă, provocarea este de fapt găsirea soluției potrivite pentru fiecare tip de flotă. Acest lucru necesită o analiză atentă asupra operațiunilor flotei, modul de lucru cu furnizorii, cu angajații și modului în care șoferii sunt deschiși la schimbări

Share this post