Blog

5 tendințe în industria de fleet management în 2018

Luna ianuarie a trecut deja, prea repede ca să ne obișnuim cu noul an, dar suficient de încet încât să ne permită să analizăm tendințele industriei în 2018. Dacă anul trecut simțeam cum tehnologia se instalează și mai mult în activitatea managerilor de flote auto, anul acesta spunem că aproape toate metodele tradiționale vor fi înlocuite. Pentru că, să fim realiști, zilele în care managerii de flote auto au fost “simple puncte pe hartă” au apus de mult. Iată mai jos câteva dintre tendințele de anul acesta.

1. Tehnologie telematică și analiza datelor
Se așteaptă ca telematica să fie și mai omniprezentă în industrie, decât înainte. Tot mai multe companii se bucură de beneficiile pe care le aduce: costuri mai mici, productivitatea șoferului și îmbunătățirea flotei. Datorită telematicii, atenția se va pune mai mult pe șofer și mai puțin pe mașină. Întrebarea “Pe unde este mașina?” va fi înlocuită cu “Pe unde este șoferul?”. Cu ajutorul tehnologiei se va monitoriza aproape totul, începând cu comportamentul de conducere, până la intervalul de sănătate sau întreținerea vehiculelor. Prin această monitorizare atentă se va reduce riscul de accidente, iar șoferii își vor face treaba și vor ajunge acasă în siguranță. Cu un număr din ce în ce mai mare de caracteristici adăugate în sistemele telematice, în 2018 vor putea fi reduse costurile; riscurile vor fi evaluate mai rapid și performanța flotei auto va fi menținută mai ușor.

aparitia-nativilor-digitali

2. Vehiculele fără pilot
Până în 2020, se preconizează că 10 milioane de vehicule autonome se vor afla pe drumuri, Mercedes, BMW, Tesla și Google se află în fruntea acestei tehnologii. Chiar dacă pare de domeniul SF, acesta este o tendință pe care industria flotei o va adopta. De ce? Pentru că vehiculele fără șofer oferă numeroase beneficii pentru afacerile bazate pe flote: reducerea costurilor, mai mult timp pentru ca angajații să se concentreze asupra altor sarcini și eliminarea pierderii potențiale a resurselor cauzate de eroarea umană.

vehiculele-autonome-amenintare-sau-oportunitate

3. Aplicațiile mobile pentru transport
În ultimii ani, popularitatea utilizării aplicațiilor mobile pentru transport sau împărțirea mașinii (Uber, Taxify), a explodat. Acest tip de aplicații pot fi implementate și în industria flotei auto în viitor. Aceasta este, bineînțeles, o acțiune uriașă și ar necesita un plan de expansiune solidă pentru a face afaceri între industrii.

flota-in-era-internetului

4. O mai bună siguranță a flotei
Deși vehiculele mai noi sunt dotate cu tehnologie de asistare a șoferilor, urmărirea flotei și telematică vor continua să dezvolte caracteristici care vor face ca drumurile să fie mai sigure în viitor. Producătorii au în vedere includerea sistemelor automate de frânare, a sistemelor video de rezervă, de monitorizare și avertizarea preventivă a plecărilor. Aceste schimbări ar aduce foarte multe beneficii industriei, ajutând în special managerii care vor putea detecta problemele mașinilor înainte să fie prea târziu.

social-media-ca-un-canal-de-comunicare-a-flotelor

5. O nouă generație de șoferi și manageri
În următorii ani, generația Millennials va începe să domine forța de muncă, deoarece cei care fac parte din generația Baby Boomers se vor pensiona. Această schimbare va aduce și un nou val de schimbări în industria flotei auto, noii angajați vor fi mai receptivi și obișnuiți cu utilizarea tehnologiei. Ei vor putea să planifice rutele, să raporteze cheltuielile și munca de la distanță. Aceste procese înseamnă operațiuni mai eficiente, fiindcă angajații care vor fi pe teren vor avea nevoie doar de internet ca să împlinească aceste sarcini.

Share this post