Blog

Începe toamna cu un start bun! 7 lucruri pe care să le verifici la mașina ta!

Toamna este anotimpul în care toată lumea se întoarce la activitățile zilnice, traficul devine aglomerat și vremea devine brusc mai instabilă. Mașina o să se confrunte cu vânt, ploaie, frig și multe ore de trafic intens. Dacă vremea capricioasă și sezonul aglomerat prinde mașina bine pregătită, tu o să economisești mai mulți bani și ea o să-i facă față cu brio. Am pregătit pentru tine câteva sfaturi practice care îți vor spune ce să verifici, cureți sau schimbi ca să eviți problemele mari și să ai parte de drumuri fără griji.

1. Verifică locurile în care se pot aduna frunze
După o vară plină în care ai făcut multe plimbări cu mașina este timpul să-i oferi o curățenie bine meritată. Acordă o atenție deosebită zonei de sub capotă, sub parbriz, unde pot fi adunate frunze și apă. Dacă s-a adunat apă aceasta poate să deterioreze electricitatea mașinii, ceea ce va fi foarte dificil de reparat.

aparitia-nativilor-digitali

2. Verifică scurgerile parbrizului
Lângă ștergătoare unde este pus acel suport de plastic, se află scurgerile parbrizului. De câte ori ai verificat dacă sunt curate sau există praf, apă sau insecte? Această combinație de praf, cu apă și diverse lucruri din exterior pot duce în timp la rugină.

vehiculele-autonome-amenintare-sau-oportunitate

3. Interiorul mașinii
Este important ca atât noi, cât și pasagerii să se simtă confortabil în mașină. Sfatul nostru pentru acest început de nou sezon, este să schimbi covorașele din mașină. Optează pentru ceva care se curăță rapid, care nu permit strângerea de apă sau noroi. Covoarele din cauciuc sunt cele mai utile pentru acest sezon.

flota-in-era-internetului

4. Farurile
România nu stă cel mai bine la capitolul drumuri, iar după anotimpul călduros sigur farurile tale s-au întâlnit cu mult praf și noroi. Acordă-le puțin timp și asigură-te că nu sunt mătuite, pentru că acest lucru îți va oferi mai puțină vizibilitate pe timp de noapte. Atelierele specializate care fac așa ceva pot pune și o protecție pe faruri care să protejeze sticla de acum înainte. Pentru că se apropie iarna și a toată mizeria acumulată pe roți poate să ajungă fix pe faruri.

social-media-ca-un-canal-de-comunicare-a-flotelor

5. Curăță instalația de climatizare
Ai folosit toată vara aerul condiționat, așa că este posibil ca praful și murdăria din exterior să se fi oprit în filtrul de polen al mașinii. Dacă nu faci curând o igienizare a instalației de climatizare s-ar putea să simți un miros neplăcut și foarte deranjant, este posibil ca toată mizeria acumulată să fie formată și din microorganisme sau alte mici insecte.

social-media-ca-un-canal-de-comunicare-a-flotelor

6. Schimbă anvelopele de vară
Nu mai este o noutate că vremea este surprinzătoare în România. Toamna ne ia prin surprindere cu ploi și vânt, iar iarna se așterne când ne așteptăm mai puțin. Ca să evităm surprizele, cel mai bine este să schimbăm acum anvelopele de vară, cât încă vremea mai este bună. Dacă anvelopele au bare de uzură, trebuie schimbate cu atât mai urgent. Un alt aspect important și de verificat se referă la presiunea din anvelope, pentru că si presiunea scade când temperaturile exterioare sunt mai mici.

social-media-ca-un-canal-de-comunicare-a-flotelor

7. Baterie
Sigur nu îți dorești să te prindă vremea rea pe undeva și să nu mai poți să pornești mașina. De aceea, este necesar să ai o baterie complet încărcată înainte de a începe sezonul rece. Bateria și sistemul de încărcare trebuie inspectate de un tehnician instruit care poate și înlocui bateria dacă este necesar. Dacă se observă semne de coroziune pe bornele bateriei sau capetele cablului, bateria necesită atenție imediată.

social-media-ca-un-canal-de-comunicare-a-flotelor

În concluzie, nu uitați că mașina necesită multă atenție ca să funcționeze bine în orice condiții. Înainte de orice sezon, fie călduros sau friguros trebuie să analizați bine starea de funcționare în care se află, pentru a face micile schimbări necesare.

Share this post