Blog

Cele mai bune/proaste perioade de conducere pe drumurile publice

Orice manager de flotă știe prea bine riscurile pe care le implică conducerea noaptea târziu, de la miezul nopții până la 6 dimineața.

Cu toate acestea, statistici recent publicate de un furnizor de asigurări auto, care a cercetat subiectul în amănunt, dezvăluie cu exactitate când este cea mai periculoasă perioadă de condus.

Conform cifrelor din 2012 și 2013 colectate, graba de dimineață între orele 8 și 9 este cel mai riscant moment de a te afla la volan, reprezentând 9,1% din coliziunilor din timpul unei zile de lucru tipice. Accidente ating un maxim și după-amiaza târziu, în jurul orei 16.

În week-end-uri, la prânz este cel mai prost moment pentru a fi pe drum, deoarece 9,3% din accidente au loc la această oră. Deși accidentele se diminuează ușor după-amiaza, se înmulțesc brusc în jurul orei 15.

Privind la săptămână ca un întreg, vineri este cea mai periculoasă zi pentru conducătorii auto, cu nu mai puțin de 16% mai multe coliziuni decât într-o zi medie. Cum era de așteptat, duminică este cea mai liniștită și mai sigură zi de conducere.

În timp ce mulți ar putea presupune că ianuarie a fi una dintre cele mai periculoase luni ale anului din cauza sărbătorilor, studiul a revelat că de fapt este cea mai sigură, cu 8% mai puține accidente decât media lunară. Titlul de cea mai riscantă lună este luat de mai - în 2013, în această lună au avut loc cu 12% mai multe accidente decât media lunară.

Aceste concluzii pot fi privite ca un un ghid util pentru orice conducător auto, în special pentru administratorii de flote, care au de supravegheat un număr mare de persoane care călătoresc la diferite ore ale zilei, în diferite zile ale săptămânii.

Știind cele mai sigure perioade de condus pe drumurile publice, poate ajuta la menținerea sănătății și securității conducătorilor auto. Cu ajutorul unui program de management al flotei, puteți gestiona mai bine activitatea flotei, limitând călătoriile în cele mai riscante perioade.

Share this post