Blog

Vrei să vinzi mașina? Iată 10 trucuri pentru fotografii reușite!

Datorită telefoanelor mobile care devin din ce în ce mai performante, fotografiatul este la îndemâna tuturor. Însă, anunțurile auto postate online conțin fotografii de slabă calitate, din unghiuri nepotrivite și fără să scoată în evidență potențialul mașinii. Așa că, acest articol își propune să vină în ajutorul persoanelor care doresc să afle cum să realizeze fotografii bune care pot atrage atenția cumpărătorilor. În continuare vom prezenta 10 tehnici simple, care pot fi reținute și implementate cu ușurință.

1. Compoziția
Compoziția este un subiect foarte popular printre fotografii auto. Această tehnică presupune ca mașina, eroul cadrului, să fie așezată într-o poziție centrală. Mașina poate fi surprinsă din stânga sau dreapta jos, pentru ca ea să fie cuprinsă în întregime.

aparitia-nativilor-digitali

2. Reflexia soarelui
Atunci când sorele se reflectă în capota mașinii, îi poate schimba culoare în fotografie. Ca să evitați acest lucru este indicat să folosiți o lentilă sau un filtru care oprește undele puternice ale soarelui. Dacă nu aveți aceste lentile, evitați orele de vârf când soarele este foarte puternic. Important este ca fotografia să reflecte culoarea reală a mașinii.

vehiculele-autonome-amenintare-sau-oportunitate

3. Lumina
Lumina este un aspect foarte important pentru orice tip de fotografie. Pozele realizate în lumina naturală sunt cele mai bune. Există două momente din zi când lumina este perfectă, dimineața la o oră după ce a răsărit soarele sau seara, chiar înainte de apus. Aceste perioade din zi sunt numite și “orele de aur”, datorită luminii difuze generată de soare. Unii fotografi preferă iarnă pentru realizarea fotografiilor, fiindcă soarele se reflectă obținându-se o lumină uniformă.

flota-in-era-internetului

4. Peisajul
Acordați-vă timp pentru a căuta cadrul perfect pentru tipul mașinii. Să fotografiați un Bentley pe o pistă murdară sau o mașină de teren în oraș, nu are prea mult sens. Locul spune foarte mult într-o fotografie, pentru că adaugă o poveste. Containerele de gunoi, liniile electrice, pietonii, semnele străzii sau alte mașini sunt elemente ce trebuie evitate atunci când se dorește o fotografie reușită.

social-media-ca-un-canal-de-comunicare-a-flotelor

5. Câmp cu deschidere mai mare
Mașina este elementul central al fotografiei, nu? Pentru a izola un subiect este nevoie să utilizați un spațiu cu o deschidere mai mare. Acest lucru înseamnă să alegeți un câmp, o șosea liberă, o plajă sau orice altă zonă care vă permite să încadrați bine mașina.

social-media-ca-un-canal-de-comunicare-a-flotelor

6. Mișcare
Un lucru bun la o mașină este că se mișcă, nu? Atunci folosiți acest lucru și fotografiați mașina în mișcare. Cu un telefon mobil va fi nevoie de mai multe încercări până să ajungeți la un rezultat bun. Însă puteți seta telefonul pe multi-frame ca să prindeți mai multe cadre consecutive.

social-media-ca-un-canal-de-comunicare-a-flotelor

7. Detalii
Înainte să începeți să fotografiați mașina, analizați bine toate elementele și căutați detalii care pot face diferența. Fie că vorbim despre un element din interior sau din exterior, acesta trebuie să fie fotografiat din cel mai bun unghi.

social-media-ca-un-canal-de-comunicare-a-flotelor

8. Unghiuri
Cel mai la îndemână unghi pentru realizarea fotografiilor este cel de la nivelul ochilor, încercați să-l evitați. Este foarte învechit și denotă un interes scăzut. Experimentați toate unghiurile posibile, de sus, culcat, din lateral. La finalul experimentului vor rezulta fotografii creative care vor da personalitate mașinii.

social-media-ca-un-canal-de-comunicare-a-flotelor

9. Fotografiatul pe timp de noapte
După ce ați ținut cont de toate cele opt trucuri pentru fotografii reușite, este timpul să treceți la pro și să încercați fotografiatul pe timp de noapte. Pentru acest lucru aveți nevoie de un trepied pe care să fixați telefonul mobil și câteva lumini suplimentare care pot scoate în evidență mașina.

social-media-ca-un-canal-de-comunicare-a-flotelor

10. Exercițiul
Cu cât fotografiile sunt mai diferite, cu atât anunțul va fi mai dinamic și va atrage atenția cumpărătorilor. Chiar dacă sunt neclare setările telefonului, încercați mai multe unghiuri, filtre, poziții până ajungeți la un rezultat care vă mulțumește.

social-media-ca-un-canal-de-comunicare-a-flotelor

Share this post